2013. február 25., hétfő

Húsevő növény hízóka Pinguicula gracilis x moctez - Jelenlegi ára: 799 Ft

A hízókák közel 70 faja  Mexikóban honos. Alacsony, zömök, tőlevélrózsás növények, óriási fehér, sárga, piros, vagy lila virágokkal. Leveleiken ragadó csapdák várják az apróbb rovarokat. Többségük könnyen tartható és jól szaporítható, emellett nem elhanyagolhatóak a feltűnő virágaik. Jól szaporíthatók levéldugványozással tavasszal, ill. tőosztással. Ültető közegük tartalmazhat meszet, legegyszerűbb, ha novobalt tőzeget keverünk folyami homokkal. Télen nagyon keveset szabad őket öntözni. Nyáron szeretik az árnyékot, a tűző naptól óvjuk őket. Ilyenkor folyamatosan nedvesen lehet tartani a cserepüket. Nem mocsári növények, mint a hazánkban is élő lápi hízóka, ezt figyelembe kell venni a tartásuknál.
Pinguicula gracilis x moctezumae
Hálás, gazdagon virágzó, betegségekkel szemben ellenálló hibrid. Halványrózsaszínű, citromsárga közepű virágait gazdagon hozza szinte egész évben. Levelei igen különlegesek, hosszúkásak, a P. moczetumae leveleire emlékeztetnek. Sarjakkal jól szaporítható.
Származási hely: hibrid
Cserepes növény, mely virágzik vagy virágzó képes. Szállítás elsőbbségi posta és ajánlott elsőbbségi levél. Nem ajánlott küldemények eltűnéséért felelősséget vállalni nem tudok!



Jelenlegi ára: 799 Ft

Az aukció vége: 2013-03-17 09:18
. Húsevő növény hízóka Pinguicula gracilis x moctez - Jelenlegi ára: 799 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése